15 Temmuz Şehitleri M.A.T. Lisesi

15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi

Hayırsever bir işadamı Yaşar Kaptan ÇEBİ tarafından yıllardır ikamet ettiği Tekirdağ Ereğli 'de inşa ettirilen okulun adı belki de başka isim olacaktı. Hain darbe girişimi sırasında inşaatı bitmek üzere olan okulun tamamlanması bu olayın sonrasında gerçekleşmiş ve okulun adınında 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ'ne ithaf edilmiştir.

Karadenizli hayırsever işadamımız, denizcimiz, Türkiye'nin kalkınmasında üstün ve aktif rol alan Yaşar Kaptan ÇEBİ'yi gönülden kutluyoruz.

Salon işimiz öncesinde labaratuar olarak düşünülen 4 sınıfın iptal edilerek duvarların kırılması ve elde edilen büyük alanın konferans salonu olarak değerlendirilmesi şeklinde alındı.

Bizden istenilen aralarda bulunan taşıyıcı kolonların kırılamaması sebebiyle, onları gözönünde tutarak zemin yükseltmesinin yapılması, duvarların ve sınıflardan kalan pencerelerin akustik kaplamasının yapılması, tavanın asma tavan yapılarak akustik özellikle donanması, ses sisteminin kurulması ve devreye alınması, ışık sisteminin kurulması ve devreye alınması, zemin yükseltme işinin üstüne mdf ve duvardan duvara halı kaplanması, sahne yapımı ve tabikide en iyi şekilde üreterek müşterilerimize sunduğumuz, konferans koltuklarının üretimi ve yerlerine montajıydı.

Diğer salon işlerinin detayına girmeden konferans koltuğu ile ilgili bir paylaşımda bulunmak isterim. Seçilen model EKO-900 Konferans Koltuğu'nun kapalı kollu modeliydi. Fakat verdiğimiz numunede plastik kapak olmaması konusunda kanaate vardılar ve sadece kol üstünde plastik kalacak şekilde nasıl yapabiliriz sorusunu iletiler.

Yaptığımız kısa bir ar-ge çalışması ve 5 adet numune denemesi sonucunda tamamı kumaş kaplı bir EKO-900 modeli konferans koltuğu ortaya çımış oldu. Süngerlerin üstüne kaplama yaptığımız kumaşı, lamine ederek sünger kalıbında foy ile diktirildi ve dikişli kumaşlar süngerlere geçirildi. Hava kanallarının boşta kalması havalandırma açısından sorun teşkil etmedi. Ve yaptığımız model kurul tarafından beğenildi.

Yaklaşık 18 günlük bir çalışma sonunda salondaki tüm eksikler giderilerek kullanıma suldu.

İşin en güzel yanı da bir işin bititrilmesiyle yaşanan mutluluktur bence.

Bir daha ki proje hikayemizde görüşene dek bizden aldığınız konferans koltuğunda dinlenebilirsiniz...